Links naar handige websites voor behandelaren

 

www.nji.nl
Nederlands jeugdinstituut. Onafhankelijk en betrokken kenniscentrum. Werkt samen met professionals, beleidsmakers, bestuurders en vrijwilligers. Draagt bij aan het verbeteren van de leefomstandigheden en ontwikkelmogelijkheden van kinderen en jongeren.

www.nhg.nl
Nederlands Huisartsen Genootschap. Hier vindt men de NHG standaarden, richtlijnen en scholingen voor huisartsen.

www.kenniscentrum-kjp.nl
Landelijke, wetenschappelijk onderbouwde, netwerkorganisatie. Staat garant voor de kennispositie van de gespecialiseerde jeugd GGZ en draagt bij aan de beste jeugdhulp voor jeugdigen met een ernstig psychische stoornis.

www.aacap.org
Amerikaanse Academie voor kinder- en jeugd psychiatrie. Professionele beroepsorganisatie in de VS die zich toelegt op het faciliteren van psychiatrische zorg voor kinderen en adolescenten.

www.iacapap.org
Internationale vereniging voor kinder- en jeugdpsychiatrie en aanverwante beroepen. Vereniging die pleit voor de bevordering van de geestelijke gezondheid en ontwikkeling van kinderen en adolescenten door beleid, praktijk en onderzoek.

www.escap.eu
Europese maatschappij voor kinder- en jeugdpsychiatrie.

www.nvvp.net
Nederlandse vereniging voor psychiatrie. Ledenvereniging van, voor en door psychiaters. Hier vindt men oa patienteninformatie, richtlijnen en een agenda met (nascholings)activitieiten.

www.adhd-federation.org
World Federation ADHD. Brengt professionele gemeenschap en regionale ADHD verenigingen samen.

www.ggzstandaarden.nl
Hier vindt men kwaliteitsstandaarden voor de geestelijke gezondheidszorg.