ADHD in vuur en vlam

Er hangt liefde in de lucht

 

Voor jongeren met ADHD kunnen de eerste stappen op het pad van de liefde extra spannend zijn. Zo snel als ze in vuur en vlam staan, zo snel raken ze ook weer verveeld. Naast hun verliefdheid moeten ze met heftige emoties, een overvloed aan prikkels en een verhoogde impulsiviteit omgaan. Geen sinecure op het toch al ingewikkelde terrein van liefde en relaties. Gevaar ligt dan ook op de loer.

ADHD-jongeren lopen een vergroot risico op geslachtsziektes en ongewenste zwangerschappen. De neiging om te experimenteren kan snel uit de hand lopen en de combinatie van drugs en (ADHD-)medicatie kan grote gevolgen hebben. Het is van belang dat jongeren de "extra’s" die ADHD inbrengt in een relatie, herkennen en erkennen. Vanuit deze basis kunnen ze escalaties voorkomen en leren hun eigen extra’s op een positieve manier in te zetten.

AandachtvoorADHD ontwikkelde een brochure die jongeren inzicht geeft in de rol en de betekenis van ADHD binnen de relaties die ze aangaan. ‘ADHD in vuur en vlam’ vergroot kansen en verkleint risico’s voor jongeren met ADHD.